Teaterföreningen Sigurd

2018


Ringbärarens öde

Ringbärarens öde är den fristående fortsättningen på den mytomspunna sagan om Sigurd Fafninsbane efter hans seger mot draken Fafnir.

En saga i äkta Shakespeare anda. Vi får följa Sigurds färd genom kamp mot mytiska väsen, profetiska sior, ödesbestämd kärlek och hjärtesorg. Kampen med den förbannade ringen Andvarenut och hämndlysten kärlek. Kom kom. Ska vi tiga eller tala? Allt ont är av ödet bestämt...


Sigurd Fafnisbane

Sigurd Fafnisbane

Sagan om Sigurd Fafninsbane som dräpte draken och fick en förbannad skatt är en av vikingatidens mest spridda sägner, den uppkom någon gång på 700 talet och berättades i hela Nordeuropa. Spelet är en gestaltning av den sägen som finns ristad på den berömda hällen ute i Sundbyholm utanför Eskilstuna.

Kom och se berättelsen!

Planerade spel 2018

Dramatiserad visning under Sundbyholmsdagarna. Vi kommer att hålla vår föreställning vid 10.30 samt 14.00 den 9 juni. Fri entré gäller för alla!

Sigurd Fafninsbane myten kommer även att spelar under Stallarholmarnas vikinga festival 7 och 8 juli.
Entré vid denna tillställning: ett frivilligt bidrag till hatten.
Tid meddelas via Stallarholmarnas vikinga festival program , så leta gärna upp oss där.

Håll utkik efter mer information avseende tider och priser.

Spelet går även att beställa för företag, skolor och evenemang.
Kontakta oss för bokning, info.teaterforeningensigurd@gmail.com


Kuta och kör handlar om en vardaglig taxichaufför som har två fruar. En natt när han jobbar får han se två män som rånar en gammal dam och han ingriper och får då ett slag i huvudet. Medans han är på sjukhuset så blandar han ihop adresserna. Vilket slutar med lögner, förväxlingar och en kurragömmalek med polisen och hans fruar.

Denna får ni inte missa då den är sinnesjukt rolig!

Denna föreställning går att beställa till företag, event eller er kickoff!